new to me '06 SUT today, no low range, or lock etc.

H2 Specific Information

new to me '06 SUT today, no low range, or lock etc.

Postby trmn8r » Tue Apr 18, 2017 10:01 pm

Just picked up my new to me 06 SUT today, took it out this evening to a sandy area to test the transfer case operation and found out it wont go to low range, no lock, no nothing. Seems to work fine on the road in 4 HI, no noise, light on dash stays on, when I try to go to for lock, 4 low anything else, lights on dash flash for a few seconds then go out.

Any thoughts on what this could be? hopefully a simple fix like a actuator, or maybe a fuse? Looks like the warranty that came with it only covers the wet parts of the tranny, transfer case that are oiled.

thanks for any advice, other than this issue, loving the new H2!
trmn8r
New User
New User
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 18, 2017 10:00 pm
Vehicle: 06 H2 SUT

Re: new to me '06 SUT today, no low range, or lock etc.

Postby Charles Helm » Wed Jul 26, 2017 8:03 pm

Are you shifting the transmission into neutral before going to 4-Lo or lock?

If so it may be an actuator. When I had one go out, the "Service 4WD" light came on, albeit intermittently.

Edit: Now that I think of it, it may have been an encoder that I had replaced rather than actuator. It has been a few years. It was under warranty and the service advisor said the light was not on so they couldn't diagnose. When I went to drive it off the service drive, the light was back on. Luckily my loan car was still available. :D
User avatar
Charles Helm
Club Member
Club Member
 
Posts: 812
Joined: Thu Apr 12, 2007 3:18 pm
Location: Dallas
Vehicle: H2 SUT


Return to H2 Tech

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests